Modularin Drupl loistaa design-palkitussa Kroatian toimistossa

 

flangeIMGDTL_PROF_DRUPL70_BASE-BLSTR_SHARP-CVR-BLSTR_ENDPLATE-HIGH_05 (1)

 

Tunnuksenomaisen pisaran muotoisen linssin suodattimen omaava Drupl-valaisin yhdistää häikäisemättömän ja laadukkaan valon viehättävän ulkonäön ja joustavuuden kanssa. Drupl on valon ja tilan vuorovaikutuksesta lumoutuvien arkkitehtien suosikki. Arkkitehti Vedrana Ergić käytti Druplia laajasti Adriksen päämajassa Zagrebissä, joka voitti Bernardo Bernardi -palkinnon parhaasta sisätilan designista Kroatiassa. Modularin henkilökunta kyseli Ergićltä mitä vaikutusta Druplilla on toimistoympäristöön ja sen ihmisiin sekä hänen arkkitehtin työhönsä.

 

 

Missä käytitte Druplia Adriksen toimistoilla?

 

Vedrana:

”Drupl on valon ensisijainen lähde 10 000 neliömetrin kokoisessa Kroatian Osiguranjen toimistoissa, joka on osa Adris-yhtymää. Avoimissa tiloissa Drupl-valaisimet ovat interpoloitu jakolevyihin Armstrongin katoissa. Toimistoissa valaisimet ovat kiinnitetty suoraan yhtenäisiin kattoihin. Käyttämällä rivivalaistusta katon jakolevyjen välissä, olemme korostaneet katon linjojen jatkuvuutta ja saavuttaneet korkean tasoista valaistusta.”

 

 

Miksi valitsitte Druplin muiden valaistusratkaisujen sijasta?

 

”Drupl on loistavasti designattu tuote, joka kohtaa erinomaisen tuotesuunnittelun tärkeimmät kriteerit. Se kuvaa Modular-tuotteiden DNA:ta – selkeä design, hyvä toiminnallisuus ja teknologinen ylivoimaisuus. On monia syitä miksi Drupl kannattaa valita pääasialliseksi valonlähteeksi yrityksen tiloihin. Ensiksi, Druplin uniikki ja puhdistunut linja sopii täydellisesti toimiston katon designiin. Toiseksi, se on selvästi 19 kiusahäikäisyn (UGR) tason alla ja se valaisee silti kirkkaasti koko tilan. Lisäksi se on todella tehokas valon lähde hyvin korkealla valon intensiteetillä ja pienellä energiankulutuksella. Tässä projektissa oli erityisen tärkeää, että vaatimukset LEED-sertifikaatille täyttyvät.”

 

 

Miten Drupl on vaikuttanut Adriksen toimistoympäristöön?

 

”Yhdistämällä Druplin kattovalaisimet ja Smart Cake -riippuvalaisimet työpöytien yläpuolella olemme saavuttaneet yhtenäisen valaistuksen ja luoneet virkistävän työympäristön työntekijöille. Olen varma, että korkeatasoinen valaistus on yksi tärkeimmistä tilan mukavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Kun valaistus on järjestetty toiminnallisesti ja strategisesti ilmapiirin korostukseen, se myötävaikuttaa mielekkään kokemuksen syntymiseen ja kohottaa tuottavuutta.”

 

 

Vedrana Ergic Architecture - Adris 01-07302 adris 01-07 prijem - preview

 

Mikä on valaistuksen rooli työssäsi?

 

”Valaistuksessa ei ole kyse pelkästään toiminnallisuudesta tai ulkonäöstä. Hyvin suunniteltu valaistus on yksi tärkeimmistä asioista arkkitehtuurissa. Designia suunnitellessani ajattelen tilaa mustana laatikkona, jossa kolmiuloitteisuus on rakennettu, avaruudellinen tilavuus määritetty ja rakenne korostettu valolla.”

 

 

Mitkä ovat kriteerisi valaistuksen valinnalle?

 

”Kun suunnittelen valaistusta, otan huomioon kulttuurin merkityksen. Pyrin luomaan viimeistä kokemusta tilasta; uutta pienoismallia aiempaa erilaisesta kontekstista: modernia, ei-trendikästä ympäristöä, jonka loppukäyttäjä kokee mielekkääksi ja virkistäväksi. Tämän saavuttaakseni keskityn odottamattomiin avaruudellisiin ratkaisuihin ja koko design-konseptiin, joka yhdistää teknologiset ratkaisut, muotoilun, yksityiskohdat ja erityisesti valaistus-designin. Uskon voimakkaasti, että hyvin suunniteltu valaistus antaa ympäristölleen viimeisen silauksen ja korostaa tilan ilmapiiriä.”

 

 

Lisätietoja Druplista ja muista Modularin tuotteista löydät Modularin sivuilta.

Ajankohtaisia artikkeleita

Hallan Ture tuo häikäisemätöntä valoa toimisto- ja näyttelytiloihin
Hallan Vali on loisteliaan designin ja erinomaisen toiminnallisuuden kohdevalo
Halla Lipo60 – Perinteikkään teollista, mutta modernia valaistusta toimistoihin ja suuriin halleihin
Modularin Drupl loistaa design-palkitussa Kroatian toimistossa
Modular United LED: teollinen, mutta kodikas ja tyylikäs ratkaisu luksuksesta pitäville